Ben je het eens met de stelling dat we allemaal de gave van intuitie hebben, maar soms tegen dat onderbuikgevoel ingaan , omdat de buitenwereld ons iets anders laat denken, voelen of willen?

Omschrijven wat je werkelijk  voelt, denkt en wilt, kan heel wat beren op je pad brengen in de wereld van vandaag de dag.
Het is vaak makkelijker je aan de passen aan de opvattingen van ‘de groep’.

Onderstaand 3 stappen plan laat zien hoe de 3 poortwachters van de 3 persoonlijke ontwikkelinglagen ( lichaam, ziel en geest), je intuitieve gaven door de wereld van ongeschreven regels heen loodsen

Stap 1: Toets de Werkelijkheid.

I. De Illusionist

 

Het kan heel moeilijk zijn om werkelijkheid van illusie te onderscheiden.  Hou altijd in gedachten dat het grootste deel van wat we door de buitenwereld ingefluisterd krijgen, erop gericht is ons iets te willen doen laten geloven, wat lang niet altijd strookt met de werkelijkheid.
Dit variëerd van advertenties die ons succes in het leven en de liefde beloven zolang we maar de juiste deodorant, shampoo of het juiste wasmiddel gebruiken;
tot mensen die anderen dingen willen doen laten geloven, waarvan de waarheid soms ver te zoeken is.

Onthoud dat het mechanisme van de moderne tijd aangestuurd wordt door de commercie, de economie. Mensen willen elkaar voortdurend dingen ‘verkopen’ , ideeen, produkten, illusies, hete lucht.  In dat opzicht staat de mensheid qua ontwikkeling nog in de kinderschoenen en is nog aan het leren de waarheid te spreken, wat me naar stap 2 brengt: rechtvaardigheid.

 

Stap 2. Volg je Hart

VIII. Rechtvaardigheid

We leven in een tijdperk waarin de mensheid haar vermogen to (na)denken aan het uittesten is. Om met Descartes te spreken: “Ik denk dus ik besta”, een uitspraak die laat zien hoe hoog we dit aspect inschatten.

Tegelijkertijd constateert de Westerse mens dat hij of zij ‘teveel in het hoofd leeft’. Wellicht zijn deze twee aspecten familie van elkaar en is het juist deze constante drang om alles met het hoofd op te lossen, die ons uitput en onze intuïtieve vaardigheden op de achtergrond zet.

Mijn motto is: ‘Denk minder, voel meer'; breng het concept van denken, voelen, willen met elkaar in balans. Verkies luisteren naar het hart, boven gehoorzamen aan het brein, want, zoals Stap 1 zegt; de informatie die de hersenen te verwerken krijgen, is niet altijd zo waarheidsgetrouw als we zouden willen. Voor het hart daarentegen is het onmogelijk zich anders te voelen dat het doet.

Tenzij we ‘harteloos’ zijn, leeft de waarheid in het hart. Waar we wel ge-hersenpoelt kunnen worden, doet het hart zich niet anders voor dan het is.

Stap 3: Bevriend je Draak.

XV. De Tegenkracht

 

‘Sprookjes bestaan niet’, zeggen we liever wanneer we geconfronteerd worden met het bestaan van ‘draken’ in de wereld. We zien ze er liever niet en proberen de ‘slechte’dingen in het leven zoveel mogelijk buiten te sluiten, zowel in de buitenwereld als in de binnenwereld.

Hoewel het een harde noot is om te kraken, zit er ook een goede kant aan het erkennen van de duistere kant van het leven, van al onze levens, zowel in de binnen als de buitenwereld. omdat het  perspectief geeft aan de realiteit en ruimte aan het ware weten, een combinatie van denken én voelen, waardoor je beter kan bepalen wat je werkelijk wilt.

 

 

 

Conclusie: In het algemeen gaan de 3 stappen over het verwerpen van de vaak oppervlakkige overdenkingen en verleidingen die de buitenwereld te bieden heeft, en stellen voor in plaats daarvan de diepte in te gaan, naar de moraal van het verhaal, iets waar het onderbewustzijn alles van af weet.

De persoonlijke ontwikkelings methode Nan Yar – Wie ben Ik, waaruit bovenstaande kaarten afkomstig zijn, is geheel gebaseerd op werken met intuïtie. Elke kaart, vertegenwoordigt met zijn archetype, nummer of soort, een bepaald aspect wat bij elk individu op een geheel eigen wijze aanwezig  is in het onderbewustzijnspel.

Trek hier je eigen kaart, lees de verklaring en kijk hoe deze zich spiegelt in jouw dagelijks leven.
Op de Nan Yar pagina van deze website, staat een overzicht van alle kaarten.

Elke kaart waarop je klikt, ook in deze blog, geeft een verklaring.

 

Ingrid Schippers Dinsdag 14 June, 2016

Deze blog is in het Engels te beluisteren als eindnoot van het Den Haag FM programma voor internationals, Dutchbuzz, via de podcast van 14 Juni 2016