U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XV. De Tegenkracht: Draken

Uitleg van deze kaart

“Een uitdaging is vooral een middel om te helen.”

Wanneer Eva niet door de slang verleid was zaten we nu nog in het Paradijs en waren het vuur, het wiel, de ploeg, de stoommachine en de computer niet uitgevonden. De tegenkrachten nopen ons tot zelfontwikkeling. Waar het om gaat, is dat we er niet voor kiezen die zelfontwikkeling te kopen of onszelf er voor te verkopen.

Als eerste kaart van de derde en laatste rij van zeven Troefkaarten, staat het archetype van de Tegenkracht aan de poort van de Vergeestelijking. Pas wanneer we met onze uitdagingen en verleidingen overweg kunnen, is het mogelijk van crisis een kans te maken.

Hulpbron: Goede Woede, Slechte Woede

Wanneer we ons door beproevingen laten verleiden tot bitterheid en verwijt is het slechte woede. Goede woede is de boosheid van ‘genoeg is genoeg’ waarmee we met de vuist op tafel slaan en voor onszelf en het belang van anderen opkomen en crises tot kans keren.

Karakteristieken van De Tegenkracht

Datgene wat nodig is om te vergeestelijken.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 15

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

Als één en vijf omvat het getal vijftien het potentieel en de kwintessens van elke situatie. Opgeteld ontstaat het getal zes, dat het vermogen tot communiceren verbeeldt.

Troefkaart: Vergeestelijking

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De derde laag van de Troefkaarten (kaarten XV-XXI) betreft de vergeestelijking. Daar waar wat je bezit of wat men over je zegt ondergeschikt is aan wie je werkelijk bent.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »