U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XIV. Gematigdheid: Engel

Uitleg van deze kaart

“Helen is geloven dat het echt dankzij jou komt.”

Verleiding, reclames, de buren, je ouders, je baas, je kinderen, je partner, geld, smoesjes, leugentjes om bestwil, verslaving, controlegedrag: allen zijn het Sirenen die het Ik kunnen afleiden van de ware koers. Wanneer je de verleiding van de buitenwereld kunt omzetten in levenservaring en het daarmee bij jezelf houdt, stap je door naar de vergeestelijking.

Het geloof in eigen kunnen, zonder daar verstandelijk bewijs voor nodig te hebben, geeft je de kracht om te doen wat nodig is en beschermt je tegen het zoeken naar de waarheid buiten jezelf.

Uitdaging: Geloven in je Zelf

Iedereen krijgt mee wat nodig is om te leven. We worden alleen afgeleid van ons eigen pad wanneer we het geluk ergens anders zoeken of uitdagingen ontwijken.

Karakteristieken van De Gematigdheid

Integriteit, altruïsme, zelfverwerkelijking, moraliteit.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 14

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De één in veertien staat voor het potentieel. Door slechts te gebruiken wat je nodig hebt en verspilling te vermijden boek je enorme winst. De vier staat in dit geval voor de balans tussen behoefte en invulling.

Troefkaart: Zielsontwikkeling

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De tweede laag van de Troefkaarten (kaarten VIII-XIV) betreft de zielsontwikkeling of gemoedsziel. Deze reflecteert de reis die de ziel maakt gedurende het aardse bestaan.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »