Wist je dat 56 van de 78 Tarot kaarten, gebaseerd zijn op het gewone kaartspel? En dat dit ‘Minor Arcana’ of ‘Kleine Geheim ‘ zoals dit deel van de Tarot genoemd wordt, de 4 kleuren, Schoppen, Klaver, Harten en Ruiten heeft toegepast om in combinatie met het Getal dat ze dragen danwel de Hof-kaart die ze vertegenwoordigen, een  diepere betekenis te geven aan je ervaringen van alledag?    

Om te leren hoe je een geheel eigen interpretatie kan geven aan een kaart – je kent jezelf immers als geen ander –  kan je met een simpel set gewone speelkaarten beginnen en een  kijkje nemen in het kleine geheim van het dagelijks leven.

0. De Verteller

 

  • Schud een gewoon setje speelkaarten en trek een kaart
  • Noteer de karakteristieken van de kaart op een los blad of maak een dagboek ervoor aan. Is het Schoppen, Klaver, Harten of Ruiten? Welk Getal draagt de kaart? Of is het een Boer, Koningin of Koning
  • Gebruik je Imaginatie. Intuïtie en Inspiratie, met onderstaande interpretatie wijzer als gids, maar geef er vooral je eigen draai aan!  Wat roept de algemene betekenis van de kaart bij jou op? Wat spiegelt het voor je?
  • Verzamel de verslagen van je getrokken kaarten in een portfolio of dagboek.

 

 

 

De 4 Kleuren –  Schoppen, Klaver, Harten, Ruiten – vertegenwoordigen  het dagelijks leven; de dingen die je alleen hier op aarde kan ervaren en je levenslessen uit kan halen en waarmee je zogezegd ‘kleur’ kan bekennen :)

  • De Kleur Schoppen weerspiegelt daarin de Uitdagingen waarin je jezelf tijdens je levensreis ontmoet. De eerste uitdaging is bijvoorbeeld om je potentieel tot uitdrukking te laten komen zonder over anderen heen te lopen of juist jezelf tekort te doen.Een andere uitdaging is om je kwetsbaar op te durven stellen, je hart te volgen of met verandering om te gaan.
  • Klaver weerspiegelt de Inzichten die je opdoet dankzij de Uitdagingen, het belang van volledig aanwezig zijn bijvoorbeeld in plaats van je ergens voor verstoppen; leren zien wanneer iets een illusie is of echt.
  • Harten weerspiegelt de unieke Gaven die ieder mens geheel vrijblijvend meekrijgt als geboorterecht. Gevoel voor humor bijvoorbeeld; verbeeldingskracht; vergeven, onvoorwaardelijk jezelf zijn.
  • Ruiten weerspiegelt de aardse Hulpbronnen, bijvoorbeeld je lichaam, maar ook de mogelijkheid om je te spiegels aan een ander, te observeren/leren, een dagboek bij te houden, rituelen uit te voeren, te reizen door ruimte en tijd, , te mediteren

Zo heeft elke kaart van elke kleur in combinatie met het Getal of Hofkaart een bepaalde betekenis.

Interpretatie van de Getallen 1 t/m 10 (met de Aas als 1) en Jack, Queen, King.

1   : Getal van het Potentieel

2   : Getal van de Diversiteit, Vrijheid van Keus

3   : Getal van de Creativiteit  

4   : Getal van de Balans

5   : Getal van de Zielsmissie

6   : Getal van de Communicatie

7   : Getal van Vertrouwen, Verantwoordelijkheid nemen

8   : Getal van het Levenspad, Karma, Tao.

9   : Getal van de Onvoorwaardelijke liefde

10 : Getal van Eenheid, Heelheid, de Aarde als deel van het Universum, en het Universum als deel van de Aarde. 

Boer     : Staat voor het Ego dat voor je selecteert en uitvoert in het aardse leven.

Koningin: Staat voor Yin-energie, draagkracht, verbinding met jezelf, lichaamswerk.

Koning    : Staat voor Yang-energie, daadkracht, vermogen tot uitdragen, ademwerk

Voor nóg meer uitleg over de interpretatie van de kaarten van het kleine geheim, ga je naar:

Meer informatie over de betekenis van de kaarten is te vinden op  Alle Nan Yar – kaarten.

Ze staan hier in de `Tarot versie.
Als je dus bijvoorbeeld de 3 van Schoppen getrokken hebt; dan klik je op de 3 en klik je door op de 3 van Uitdagingen.

Nieuwsgierig geworden over hoe de kaarten inzetbaar zijn voor zelf-counseling? Ga naar  Nan Yar Pelgrimcirkels  of individueel consult.