Elke Tarotkaart die je trekt  weerspiegelt datgene wat alleen op jouw unieke levensreis van toepassing is, omdat de mens die jij bent -letterlijk als geen ander – diep van binnen altijd weet waar jouw missie over gaat.

Vraag jij je ook af hoe het komt dat een Tarotkaart precies datgene lijkt te weerspiegelen wat op jouw leven van toepassing is? Het antwoord op dit geheim is wellicht minder mysterieus dan je zou denken. Met een beetje moed  en eerlijkheid ten opzichte van jezelf openen zich poorten naar zelfinzicht en is de keus geheel aan jou.       

Inkijkje in de ontdekkingsreis…. 

Wist je dat 56 van de 78 Tarot kaarten, gebaseerd zijn op het gewone kaartspel? En dat dit ‘Minor Arcana’ of ‘Kleine Geheim ‘ zoals dit deel van de Tarot genoemd wordt, door middel van de 4 kleuren, Schoppen, Klaver, Harten en Ruiten een  diepere betekenis geeft aan je ervaringen van alledag?

Het is dus mogelijk om aan de hand van een simpel set gewone speelkaarten een kijkje te nemen in het Kleine Geheim van het dagelijks leven en daarmee een interpretatie te geven aan je eigen unieke levensreis.

Je bent de dirigent, muzikant en het instrument van je eigen leven. De manier waarop je datgene wat je in je leven toevalt  interpreteert; is bepalend voor de uitkomst.

Je verkrijgt het zelfinzicht door wie jij bent te spiegelen in gewone speelkaarten, maar blijft daarin te allen tijde  ‘de Joker’ de onzijdige kaart die zich met elke andere kaart zonder vooroordeel of vooringenomen overtuigingen identificeert als Verteller van je eigen leven.

Zo spiegel je inzichten met een gewone speelkaart:

0. De Verteller

  • Gebruik een gewoon setje van 52 speelkaarten.
  • Neem een losvel papier of een voor het doel aangewezen dagboek en beschrijf wanneer, waar en eventueel waarom je de kaart trekt. (De datering, locatie en eventuele achtergrond van het moment, vormt bij het later teruglezen een extra ankertje voor je herinnering)
  • Schud de speelkaarten, trek er één en beschrijf de Kleur (Schoppen, Klaver, Harten,Ruiten) en het Getal (1-10) of Hofkaart (Boer Koningin, Koning) 
  • Observeer wat de kaart bij je oproept. Wat voor betekenis heeft een  ‘Kleur’,Getal of Hofkaart voor jou? Je kan onderstaande Nan Yar – Wie Ben Ik interpretatiewijzer als gids gebruiken of je eigen interpretatie gebruiken die een Kleur, Getal of Hofkaart voor je heeft
  • Beschrijf op je vel papier of in je dagboek welke associaties de kaart voor je oproept

 

De Nan Yar -Wie ben Ik interpretatie wijzer

De 4 Kleuren –  Schoppen, Klaver, Harten, Ruiten – vertegenwoordigen  het dagelijks leven; de ervaringen die je opdoet tijdens je aardereis, waar jouw eigen unieke levenslessen uit voortkomen. 

  • De Kleur Schoppen weerspiegelt daarin de Uitdagingen waarin je jezelf tijdens je levensreis ontmoet. De eerste uitdaging is bijvoorbeeld om je potentieel tot uitdrukking te laten komen zonder over anderen heen te lopen of juist jezelf tekort te doen.Een andere uitdaging is om je kwetsbaar op te durven stellen, je hart te volgen of met verandering om te gaan.
  • Klaver weerspiegelt de Inzichten die je opdoet dankzij de Uitdagingen, het belang van volledig aanwezig zijn bijvoorbeeld in plaats van je ergens voor verstoppen; leren zien wanneer iets een illusie is of echt.
  • Harten weerspiegelt de unieke Gaven die ieder mens geheel vrijblijvend meekrijgt als geboorterecht. Gevoel voor humor bijvoorbeeld; verbeeldingskracht; vergeven, onvoorwaardelijk jezelf zijn.
  • Ruiten weerspiegelt de aardse Hulpbronnen, bijvoorbeeld je lichaam, maar ook de mogelijkheid om je te spiegelen aan een ander, te observeren/leren, een dagboek bij te houden, rituelen uit te voeren, te reizen door ruimte en tijd, te mediteren

Zo heeft elke kaart van elke kleur in combinatie met het Getal of Hofkaart een bepaalde betekenis.

Interpretatie van de Getallen 1 t/m 10 (met de Aas als 1)

1   : Getal van het Potentieel

2   : Getal van de Diversiteit, Vrijheid van Keus

3   : Getal van de Creativiteit  

4   : Getal van de Balans

5   : Getal van de Zielsmissie

6   : Getal van de Communicatie

7   : Getal van Vertrouwen, Verantwoordelijkheid nemen

8   : Getal van het Levenspad, Karma, Tao.

9   : Getal van de Onvoorwaardelijke liefde

10 : Getal van Eenheid, Heelheid, de Aarde als deel van het Universum, en het Universum als deel van de Aarde. 

Nan Yar Wie Ben Ik interpretatie van de Boer, Koningin, Koning.

Boer     : De boer is persoonlijkheid die jou vertegenwoordigt in het aardse leven en voor jou selecteert hoe er met een ervaringen wordt omgegaan, welke acties je onderneemt ofwel wat jou in beweging zet.

Koningin: Staat voor Yin-energie, draagkracht, verbinding met jezelf..

Koning    : Staat voor Yang-energie, daadkracht, vermogen tot uitdragen.

 

Ik geef regelmatig presentaties over de toepassing van gewone speelkaarten als bron van interpretatie voor je levensreis
en introductie tot de  
Nan Yar – Wie ben Ik  Individuele levenscounseling en Pelgrimcirkels

De volgende presentatie is Dinsdag 20 Februari van 16.00 tot 18.00
in Scheveningen in een gezellig café vlak bij het Zuiderstrand,

Bus 28 op 20 minuten van CS stopt voor de deur.

Opgeven via het contactformulier kan tot en met zondag 18 Februari  –   maximaal 16 deelnemers –  bijdrage 20 euro

Klik hier voor een voorproefje van het reflecteren met  de kaarten als hulpbron voor het dagelijks leven.