U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

Ingrid SchippersMijn naam is Ingrid Schippers en mijn plek op aarde is temidden van de internationale samenleving van Den Haag. Ik ben een reiziger in hart en nieren en heb in verschillende lagen van de samenleving  in Europa, Noord-Amerika en Azië gewoond en gewerkt en ook in Rusland bijzondere ontmoetingen mogen hebben. In dat opzicht voel ik me met meer verbonden dan mijn Nederlandse geboortegrond.

De rol van het woord

Gevraagd naar mijn beroep is mijn eerste antwoord dat ik schrijfster ben. Een bijzondere ervaring rond mijn elfde levensjaar bracht dit inzicht heel helder op mij over. Sinds die tijd zet ik de indrukken en ervaringen van mijn omzwervingen in vele vormen om in woorden; in mijn tienertijd voor het eerst gepubliceerd in een column getiteld ‘Girl Talk’  waarin ik de raadselachtigheden van het leven tussen hemel en aarde probeerde te doorgronden.

Die manier van communiceren met mezelf en mijn omgeving heeft zich voortgezet in het schrijven van gedichten, songteksten, blogs en tweetal engelstalige genealogy mystery novels, in samenwerking met de Schotse auteur Thomas McKerley, waarin het thema van de mens op zoek naar diens wortels in een ontmoeting met zichzelf, op een speelse manier aan bod komt.

Lichaamswerk en counseling

Dezelfde zoektocht en natuurlijke nieuwsgierigheid naar de diepere lagen van wat de mens in letterlijke en figuurlijke zin beweegt, bracht me in begin van mijn twintiger jaren naar Yoga; wat zich twee decennia later omzette in een opleiding tot yoga docent bij  Helen van der Kroef in Den Haag en een tweede circuit van nascholingen en specialisaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bij het Kripalu Center for Yoga and Health in de Verenigde Staten; waar ik ook geïnspireerd werd door de workshops van dreamteacher Robert Moss en zijn inzichten over de rol van dromen in een mensenleven. Om deze verzameling informatie ook een praktische uitgang te geven voor hulpvragen die bij me terecht kwamen, volgde ik een opleiding bij de academie voor counseling en coaching  in Den Haag.

Een volgende inspiratiebron op mijn pad, werden pioniers Donna Eden en  David Feinstein, auteurs van  het internationaal gewaardeerde boek ‘Energy Medicine'; wat een beschrijving geeft van 9 toonaangevende energiesystemen waar het fysieke lichaam volgens de inzichten van Eden Energy Medicine door ondersteund wordt.  Doordat ik de toegevoegde teksten voor de in 2012 gepubliceerde Nederlandse herziene uitgave van dit boek “Werken met energetische geneeskunde’, mocht vertalen; kreeg ik de kans me nog meer te verdiepen in de essentie van de energieën die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor ieders individuele en tegelijkertijd universele levenskracht.

Nan Yar – Wie Ben Ik

De methode Nan Yar – Wie Ben Ik, is ontstaan tijdens een pittige opeenvolging van gebeurtenissen in mijn persoonlijke leven, waarin psychiater Cees van der Kroef – de echtgenoot van Helen van der Kroef met wie ik inmiddels een team vormde als yogadocent – mij aan de hand van de Marseille Tarot inzicht gaf in de gelaagdheid van de levensreis van de mens in lichaam, ziel en geest  en hoe deze diversiteit wordt weerspiegeld in de archetypische eigenschappen die elk mens in zich heeft en door elk mens op een unieke manier worden ervaren en ingevuld in het dagelijks leven.

Geïntrigeerd door de Hermetische bronnen; en tegelijkertijd in  verwarring gebracht door de Middeleeuwse symboliek en bewoordingen van de Marseille Tarot; werd de schrijfster in mij wakker en vertaalde en versimpelde de terminologie naar een meer hedendaagse vorm van bewustwording en interpretatie van spiritualiteit en zingeving.  Aldus ontstond de Nan Yar- Wie Ben Ik uitvoering van de Tarot, die in 2014 voor het eerst werd uitgegeven.

Wat er als hulpbron om de kaarten zelf te interpreteren nog geschreven diende te worden, was ‘een werkboek’ bij de kaarten. Vanuit de overtuiging echter dat de Archetypen, Kleuren, Getallen en Hof-kaarten altijd meebewegen met de unieke waarheid van ieder mens, wilde ik geen standaard handleiding met voorbedachte verklaringen schrijven.

Met die worsteling meldde ik me 5 jaar na publicatie van de Nan Yar Wie Ben Ik  kaarten bij de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht waar ‘het handboek’, getiteld ‘Kijken in de Spiegel van de Ziel’, inmiddels een vruchtbare voedingsbodem heeft gevonden in een beschrijving van 10 vormen van bewustwording en hoe deze reflecteren in de 78 kaarten van de Tarot.

Mijn praktijk als energy counselor

Alle kennis, inzichten en ervaringen die ik in mijn zoektocht heb opgedaan, en nog altijd opdoe, komen samen in mijn praktijk als energy counselor.

Door kennis die al zo oud is als de mensheid te combineren met het doorgeven van praktische energetische oefeningen over de lichaamstaal van levenskracht, help ik mijn cliënten om hun fysieke, mentale en spirituele energie in balans te houden en verder te ontplooien, en meer inzicht te krijgen in de patronen die daarin directief zijn.

Ieder mens is auteur van een eigen levensverhaal. ”

Kijken in de Spiegels van de Ziel’, Ingrid Schippers

 

Leren door onszelf te delen

Mijn overtuiging is dat we onszelf en daarmee de mensen en wereld om ons heen, veel meer te bieden hebben dan we vaak in eerste instantie denken; en dat  het juist de zogenaamde ‘zwakke kanten’ zijn, waarmee elk mens een eigen unieke invulling aan zingeving creëert.

In mijn werk als levensbegeleider en intuïtief waarnemer van energetische dynamiek, nodig ik je uit je te verdiepen in je Tao, je eigen levensverhaal en de eigen innerlijke wijsheid, waar elk mens toegang toe heeft.

Ingrid Schippers.