U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XVI. De Toren: Onthechting

Uitleg van deze kaart

“Laat de wereld zien wie je bent in plaats van wat je gebouwd hebt.”

Onthechting ligt aan de basis van De Toren. Uiteindelijk zijn we allemaal alleen maar deel van de geestelijke wereld. Al het andere is vergankelijk. Onze culturele conditionering leert ons op vele manieren dat de waarde van het leven tastbaar en zichtbaar zou zijn. De Verteller doet er echter verstandig aan dit te zien als een illusie en in te zien dat onze verwerkelijking alleen op geestelijk niveau bestaat.

Het loslaten van afhankelijkheid van bezit en de behoefte anderen te behagen is nodig om geestelijk verder te komen. Een toren bouwen om alles te kunnen overzien en controle te hebben over wie komt en wie gaat, beperkt de ziel om te groeien.

Inzicht: Gehechtheid loslaten

Het loslaten van verwachting en het laten zien wie je bent, vergroot je vrijheid van keus.

Karakteristieken van De Toren

Onthechting, loslaten. Afstand doen van controlegedrag en gehechtheid aan geld en bezittingen. Bij jezelf blijven. Loslaten van verslavingen.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 16

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De één en de zes staan respectievelijk voor potentieel en communicatie. Tezamen, als de zeven, zijn zij het getal van alle voorwaarden die nodig zijn, in dit geval om te vergeestelijken.

Troefkaart: Vergeestelijking

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De derde laag van de Troefkaarten (kaarten XV-XXI) betreft de vergeestelijking. Daar waar wat je bezit of wat men over je zegt ondergeschikt is aan wie je werkelijk bent.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »