U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XVII. De Ster: Stralen

Uitleg van deze kaart

“De enige manier om iets te creëren zoals jij het wilt is door het te zijn.”

In de afbeelding van De Ster zien we hoe de Waterman gaven aan de mensheid geeft. In het tijdperk van Aquarius, waar we nu instappen, is dat de leerweg die de mens moet gaan. Leren delen en beginnen te begrijpen dat we met zijn allen één zijn en dat de acties van één invloed hebben op het lot van allen. Wanneer we de Verlichting willen bereiken, moeten we zelf een lichtend voorbeeld zijn. Eigenlijk een heel simpele waarheid wanneer je erover nadenkt.

De enige manier om anderen te laten zien hoe het moet, is door een voorbeeld te stellen. Dit opent je bewustzijn en is de eerste stap op het pad der Verlichting.

Gave: de Goede Daad

Wat zonder voorwaarden wordt gegeven, wordt nooit wéggegeven omdat het iets toevoegt aan het grotere geheel waar we allemaal deel van uitmaken.

Karakteristieken van De Ster

Het goede voorbeeld. Geven en nemen. Het besef dat we allen uniek zijn en toch verbonden.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 17

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De één en de zeven staan voor potentieel en het aanwezig zijn van alle voorwaarden. Tezamen vormen zij acht en voegen daarmee iets eigens toe aan wat er in aanleg al is.

Troefkaart: Vergeestelijking

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De derde laag van de Troefkaarten (kaarten XV-XXI) betreft de vergeestelijking. Daar waar wat je bezit of wat men over je zegt ondergeschikt is aan wie je werkelijk bent.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »