U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XVIII. De Maan: Dromen

Uitleg van deze kaart

“Dromen zijn er om geleefd te worden.”

De Maan reflecteert het licht van De Zon en is daarmee de voorraadschuur van de Zonne-energie. Volgens Native-American tradities is de Maan het doorgeefluik van kosmische kennis, die in kleine doseringen in onze dromen aan ons verschijnt. Ook in de dagdroom laten wij die kennis via het onderbewustzijn aan het woord.

De Maan reflecteert het licht van de zon en fungeert als zodanig als een Energetische Voorraadkamer die energieën doorstuurt naar de aarde, en beïnvloedt daarmee zowel de getijden als het onderbewustzijn.

Hulpbron: Dromen (zowel overdag als ’s nachts)

Laat je gedachten vrij en laat je verrassen. Dromen zijn de gidsen van je onderbewustzijn.

Karakteristieken van De Maan

Innerlijke wijsheid, kosmische wijsheid, verinnerlijking (Yin), dromen.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 18

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

Afzonderlijk staan de één in relatie tot De Maan voor al het menselijk potentieel en de acht voor het achtvoudige pad, de ontdekkingsreis van het Ik. Opgeteld staat de negen symbool voor de weg naar vergeestelijking.

Troefkaart: Vergeestelijking

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De derde laag van de Troefkaarten (kaarten XV-XXI) betreft de vergeestelijking. Daar waar wat je bezit of wat men over je zegt ondergeschikt is aan wie je werkelijk bent.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »