U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

VIII. Rechtvaardigheid: Waarheid

Uitleg van deze kaart

“Het zijn vaak anderen die de schuld krijgen van wat je zelf nog moet leren.”

De Innerlijke Waarheid ontstaat en bestaat in de Ziel van de mens zelf. Op aards niveau zijn er vaak allerlei redenen om de waarheid te verhullen – of wordt deze beslist door derden. Niets is persoonlijk in de zin dat de manier waarop het debat over gerechtigheid dat wordt gevoerd meer zegt over het Ik van de strijder dan over het onderwerp van de strijd. Anders gezegd: wanneer iemand in boosheid tegen je schreeuwt vertelt dat meer over de schreeuwlelijk dan over jou, degene tegen wie geschreeuwd wordt.

Als eerste van de zeven Zielsontwikkelingskaarten, fungeert de kaart van de Gerechtigheid als poortwachter van de waarheid. In de fysieke wereld bestaan rechtszaken uit bundels dossiers en rapporten, samengesteld uit wat mensen anderen willen doen geloven. Echtheid is alleen te vinden in de Ziel.

Inzicht: Ho’oponopono, de Kunst van het Vergeven

De manier waarop men over anderen praat, vertelt vaak meer over degene die praat dan over wie gesproken wordt.
Het vermogen om te vergeven, geeft alle betrokkenen weer een kans.

Karakteristieken van De Rechtvaardigheid

Leven naar innerlijke waarheid en waarden. Het achtvoudige pad, de ontwikkelingsweg van de Ziel.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 8

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 8 vertegenwoordigt de eerste inzichten die je vindt achter de sluier van de illusie. Bij het getal acht begint de toegevoegde waarde. We bouwen voort op wat al is en geven daar onze eigen invulling aan.

Troefkaart: Zielsontwikkeling

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De tweede laag van de Troefkaarten (kaarten VIII-XIV) betreft de zielsontwikkeling of gemoedsziel. Deze reflecteert de reis die de ziel maakt gedurende het aardse bestaan.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »