U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

VII. De Zegewagen: Het nu

Uitleg van deze kaart

“Hóe je je manifesteert is belangrijker dan wát je manifesteert.”

Het moment van creatie en manifestatie is altijd Nu. Wat geweest is is verleden, wat nog komen gaat is toekomst. De enige echte ervaring is die van het moment. ‘Stel dus nooit uit tot morgen’, volg je hart en doe wat je doet met aandacht en respect voor jezelf en je omgeving, met kleine stapjes tegelijkertijd, passend bij het moment.

Het Nu is absoluut het beste moment om dingen te realiseren. Prestatiegerichtheid maakt ons echter soms blind voor het algemeen belang en laat dan maar weinig ruimte over voor voldoening.

Hulpbron: de Kaizen Manier

Eén stap per keer, met ruimte voor alle betrokkenen.

Karakteristieken van De Zegewagen

Manifesteren, uitvoeren, actie ondernemen.
Op de schouder van de wagenmenner zitten twee entiteiten, het duiveltje en het engeltje, elk met hun eigen invalshoek. Je kan het goed doen of slecht, je hebt daarin vrijheid van keus.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 7

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 7 is het getal van afronding van datgene wat je als basis nodig hebt. Van hieruit kan je extra’s gaan toevoegen met de 8, 9 en 10. Zeven is het getal dat de voorwaarden om iets te doen compleet maakt. Vanaf hier voegen we ziels- en geestelijke elementen componenten toe aan het fysieke geheel.

Troefkaart: Fysieke werkelijkheid

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De eerste laag van de Troefkaarten (kaarten I – VII) is de fysieke laag of ‘ondervindingsziel’. Deze laag weerspiegelt de fysieke voorwaarden op aarde waarbinnen de mens levenservaring opdoet.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »