U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

VI. De Geliefden: Relaties

Uitleg van deze kaart

“Zonder anderen zou er geen reden zijn om te leven maar de reden om te leven begint altijd bij je Zelf.”

Een kind leert praten wanneer het dat anderen hoort doen. Het functioneren van één draagt bij aan het functioneren van het grotere geheel waar we allemaal deel van uitmaken. Daarin zijn we allemaal gelijk, ongeacht cultuur, geslacht of leeftijd. Tegelijkertijd zijn we allemaal uniek en is elke bouwsteen nodig om het geheel compleet te maken. Zonder anderen in de wereld zou geen van ons bestaan, maar toch ligt de oorsprong van elk bestaan bij de mens Zelf en is iedereen afzonderlijk verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling.

Alles in het leven draait om hoe we met elkaar verbonden zijn. Een relatie is zo gezond als de partners die er deel van uitmaken, met gedeelde verantwoordelijkheid voor alle betrokkenen en volledige verantwoordelijkheid voor je eigen Ik. Daarom ben als eerste verantwoordelijk om in een relatie, welke relatie dan ook, goed voor jezelf te zorgen; of , zoals ze aan boord van het vliegtuig zeggen wanneer de veiligheidsregels worden doorgegeven: “Plaats het masker eerst over eigen neus en mond, alvorens anderen te helpen.”

Gave: Rituelen

Wanneer iets werkelijk belangrijk is, wordt het met eerbied behandeld. Jezelf respect betuigen, goed voor jezelf zorgen, gezond eten, genoeg slapen, tijd en ruimte maken om van dingen te genieten, zijn rituelen die de kwaliteit van die eerbied bepalen.

Karakteristieken van De Geliefden

Contact, oprechte verbinding, zowel met zichzelf als met het Ik van anderen. In het algemeen: de energie van een relatie, zoals een liefdesrelatie, ouder-kind, werkrelatie, leraar-student, vriendschap, levenspartners, etc. De mate van toewijding kenmerkt de mate van kwaliteit en daarmee de mate van voldoening voor de betrokkenen.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 6

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 6 is het getal van communicatie, met je omgeving maar vooral ook met jezelf. Niet alleen verbaal maar in alles wat met het woord relatie te maken heeft, in woord en gebaar, intuïtief en in de geest, zowel met de ander als met het Ik. Wanneer je zelf duidelijk weet ‘wat je waard bent’ verbetert dat ook de relatie met je omgeving.

Troefkaart: Fysieke werkelijkheid

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De eerste laag van de Troefkaarten (kaarten I – VII) is de fysieke laag of ‘ondervindingsziel’. Deze laag weerspiegelt de fysieke voorwaarden op aarde waarbinnen de mens levenservaring opdoet.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »