U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

V. De Paus: Spiritualiteit

Uitleg van deze kaart

“Zang is voor de Geest wat Woorden zijn voor Taal.”

Temidden van al het aardse waar de mens in de eerste fysieke laag van de Tarot zit, is De Paus de spirituele kern, ofwel de kwintessens van de zaak. Zonder datgene waar we vandaan komen zouden we hier niet zijn. Wat dat is, is voor elk mens anders. In de woorden van de Ierse komiek Dave Allen: “Moge Uw God met U zijn”.

Als vertegenwoordiger van ons spirituele doel op aarde, vertegenwoordigt de Paus het goddelijke element dat deel is van elk leven, ongeacht je levensovertuiging. Net als zingen is het een taal die we allemaal spreken, zij het elk op een eigen manier.

Gave: de Sound of Music

De wijze waarop we ‘resoneren’ met spiritualiteit is voor iedereen anders. Feit is wel dat wanneer we behoefte aan iets hebben, plezier hebben of verliefd of tevreden zijn, dit vaak vertaalt wordt naar zang, van neurieën tot hardop zingen. De Ziel uit zich in muziek. Het zet ons lichaam in beweging, resoneert met elke cel en brengt ritme in ons leven.

Karakteristieken van De Paus

De vertegenwoordiger van het geloof op aarde.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 5

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 5 is het getal van de kwintessens. De waarheid ligt veelal in het midden en om te leren wat je werkelijk wilt en kunt, ga je met de 5 naar de kern van de zaak. Het kan bij de 5 nog altijd twee kanten uit.

Troefkaart: Fysieke werkelijkheid

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De eerste laag van de Troefkaarten (kaarten I – VII) is de fysieke laag of ‘ondervindingsziel’. Deze laag weerspiegelt de fysieke voorwaarden op aarde waarbinnen de mens levenservaring opdoet.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »