U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

IV. De Keizer: Yang

Uitleg van deze kaart

“De Keizer is de ultieme vader, de Patriarch.”

De Verteller, de nulkaart die door alle kaarten heen wandelt, is onzijdig in de zin dat hij zowel mannelijke als vrouwelijke elementen in zich heeft. Elk levend wezen op aarde is uit deze twee facetten opgebouwd. Sommige primitieve vormen zijn zelfs tweeslachtig en bij sommige diersoorten zien we mannelijke aspecten in de ene lichaamshelft en vrouwelijke in de andere. Bij de mens wordt in het algemeen gesteld dat de rechterkant van het lichaam, corresponderend met de linkerhersenhelft, de mannelijke energieën herbergt. We hebben beide nodig om ons te manifesteren, zonder het één heeft ook het ander geen bestaansrecht.

Elk levend wezen op aarde heeft mannelijke en vrouwelijke energie. Zonder de één van de twee, zou geen van beiden bestaan; net zoals licht alleen gezien kan worden, wanneer men ook de duisternis kent en warmte alleen gevoeld kan worden wanneer men weet wat het is om het koud te hebben. We noemen deze uitersten Yin en Yang. De Keizer is de ultieme bron van de Kracht van Yang.

Hulpbron: Tijd

Yang is de zonnekracht, de uitademing, de ondernomen actie.
Voor het versterken van de Yang-energie: actieve sporten, uitdaging, reizen.

Karakteristieken van De Keizer

Vaderlijk, verstandelijk, brengt dingen in de praktijk, jager/kostwinner, actief.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 4

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 4 is het getal van balans, ook wel ‘comfort zone’ genoemd, datgene waar men zich prettig bij voelt. Er is echter meer om te onderzoeken. Daarvoor ga je ‘out of the box’ naar 5. De 4 is Balans, besluitvaardig, actief, conformerend.

Troefkaart: Fysieke werkelijkheid

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De eerste laag van de Troefkaarten (kaarten I – VII) is de fysieke laag of ‘ondervindingsziel’. Deze laag weerspiegelt de fysieke voorwaarden op aarde waarbinnen de mens levenservaring opdoet.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »