U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

IX. De Kluizenaar: Meditatie

Uitleg van deze kaart

“Mediteren kan op vele manieren. Het is een talent dat we van nature in ons hebben.”

De weg naar vergeestelijking wordt geplaveid door de verkenning van de Ziel. In momenten van stilte vindt men de antwoorden die anders door rumoer overstemd worden.

Meditatie is meer een gemoedstoestand dan een activiteit. Deze meditatieve staat van zijn, is deel van ons ontwerp als mens, maar glipt er vaak tussendoor in het dagelijks leven.

Uitdaging: Ontspanningspaniek

“Westerse luiheid”, zegt de Tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche, “bestaat uit het volstoppen van de dag met dwangmatige activiteiten, zodat er geen tijd overblijft voor de echt belangrijke dingen.” Maatschappelijk gezien wordt het zelfs toegejuicht wanneer we het druk hebben. Toch hebben we allemaal die rustmomenten nodig om uit te vinden wat we werkelijk willen, voelen en kunnen.

Karakteristieken van De Kluizenaar

Verinnerlijking, verstilling, creatie van ruimte en tijd voor het Ik. In meditatie zijn ruimte en tijd niet meer gebonden aan eenheden. Op weg in de geestelijke wereld gaat het om de Duur.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 9

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 9 voegt je eigen talenten toe aan dat wat er al is. De 9 staat voor de vergeestelijking van het project waaraan men werkt of het levenspad dat men bewandelt.

Troefkaart: Zielsontwikkeling

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De tweede laag van de Troefkaarten (kaarten VIII-XIV) betreft de zielsontwikkeling of gemoedsziel. Deze reflecteert de reis die de ziel maakt gedurende het aardse bestaan.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »