U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

X. Het Rad van Fortuin: Vrijheid van keus

Uitleg van deze kaart

“Niets is toeval.”

Het Lot kan alleen gedragen worden door diegene die het ondergaat en een situatie kan alleen maar ingeschat worden door diegene die hem inziet. We zijn allemaal voor ons Zelf verantwoordelijk in de situaties waarin we terecht komen, niemand anders kan dat voor ons doen; noch kunnen we anderen de schuld geven van datgene wat ons overkomt. Je eigen keuzes zijn bepalend voor de uitkomst en alleen jij Zelf kan de verbinding leggen tussen Toeval en wat er uiteindelijk gebeurd. Pak je de kans of laat je hem gaan? Zie je de eigen verantwoordelijkheid en de dingen die daarmee verbonden zijn?

Sommige Vertellers hebben de neiging het Lot te zien als iets dat hen overkomt. We hebben het echter in eigen hand in de manier waarop we over de dingen denken en voelen en de wijze waarop we handelen.

Hulpbron: Nieuwe wegen inslaan

Patronen zijn als sporen in een bobsleebaan. Ze laten je altijd een bepaalde route volgen. Mocht je ‘bij toeval’ een andere manier zien, aarzel dan niet die uit te proberen en nieuwe mogelijkheden te creëren.

Karakteristieken van Het Rad van Fortuin

Verantwoordelijkheid nemen. Synchroniciteit. Zich op de stroom mee laten voeren en onderwijl zelf zorgen dat men het hoofd boven water houdt.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 10

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 10 vertegenwoordigt de ultieme manifestatie van iets. De 10 staat voor Zelfverwerkelijking, maar ook zelfkritiek, afhankelijk van de wijze van interpretatie die men verkiest.

Troefkaart: Zielsontwikkeling

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De tweede laag van de Troefkaarten (kaarten VIII-XIV) betreft de zielsontwikkeling of gemoedsziel. Deze reflecteert de reis die de ziel maakt gedurende het aardse bestaan.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »