U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

I. De Illusionist: Illusie

Uitleg van deze kaart

“De Kunst is om ervan te Genieten.”

De goochelaar, zoals De Illusionist ook wel wordt genoemd, speelt met de zwaartekracht. Je zou ook kunnen zeggen: hij speelt met zijn bestaan op aarde en verzint daar trucjes voor. Hij creëert een illusie die hem uiteindelijk leert hoe hij met de zwaartekracht om kan gaan, ofwel hoe hij de illusie van het fysieke bestaan kan leren beheersen, zodat hij vanuit innerlijke wijsheid (kaart nummer II) verder gaat.

De draaikolken in de levensrivier zijn slechts illusies, gegenereerd door hen die aan zet zijn en angst creëren om hun gezag te handhaven. Ze laten ons net zolang in hetzelfde kringetje ronddraaien totdat we hun ware betekenis in ons leven ontdekken en het gevondene gebruiken om onze eigen kwaliteit van leven te verbeteren. Als zodanig zijn het bronnen van begrip.

Hulpbron: de I.O.U.

De illusionist observeert de illusies, herkent ze voor wat ze zijn en leert er mee om te gaan.

Invoelen – Observeren – Uitkomst (Begrip)

Karakteristieken van De Illusionist

De onderzoeker, de wetenschapper, de goochelaar, het lerende kind, de student.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 1

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 1 gaat over alle potentie die een project of levenspad in zich heeft. De 1 is het begin van alles. Elk ander getal vermenigvuldigd met 1 blijft onveranderd. In dat opzicht kan 1 zich naar alle andere getallen voegen en daar deel van uitmaken, zonder zijn eigen identiteit te verliezen. 1 herbergt al het potentieel.

Troefkaart: Fysieke werkelijkheid

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De eerste laag van de Troefkaarten (kaarten I – VII) is de fysieke laag of ‘ondervindingsziel’. Deze laag weerspiegelt de fysieke voorwaarden op aarde waarbinnen de mens levenservaring opdoet.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »