U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

0. De Verteller: De Dwaas

Uitleg van deze kaart

“We schrijven allemaal ons eigen levensverhaal ongeacht leeftijd, geslacht of culturele conditionering.”

De nulkaart van het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik spel voor persoonlijke ontwikkeling’ is De Verteller, de verpersoonlijking van het Ik-bewustzijn of Hogere Zelf; niet te verwarren met het Ego; dat zich meer bezig houdt met de wel en niet of wil ik wel en wil ik niet keuzes van het dagelijks leven.

In de Marseille Tarot wordt de nulkaart ‘De Dwaas’ genoemd, wat in wezen het onbeschreven blad typeert, onaangedaan door leeftijd, geslacht of culturele achtergrond. De Dwaas is ook een persoon die zich niets van conventies en ongeschreven regels aantrekt. Aan de middeleeuwse hoven, de tijd waaruit deze ‘dwaas’ dateert, was de nar één van de weinigen die onder het voorwendsel van scherts en humor, de waarheid aan de koning, koningin of hovelingen kon vertellen. Door zijn ‘dwaas-zijn’ werd hij als ongeletterd beschouwd en niet als een bedreiging gezien. Inmiddels echter observeerde hij alles vanuit zijn unieke invalshoek en wist de gebeurtenissen die voorbijtrokken uitstekend in te schatten, zonder daar een pertinent oordeel over te hebben; inclusief de optie die aan De Verteller de meeste voldoening zal schenken en wellicht nog aan het geestesoog moet verschijnen.  Alle verhaallijnen aan bod omdat ze niet veroordeeld worden of zich laten leiden door een hechtheid aan aankomst; er hearts geen verwachting.  De Verteller blijft bovenal en te allen tijde zichzelf.

Keuzevrijheid

Wat zou je NU doen, wanneer niemand en niets anders dan jij zelf,  van jouw handelen afhankelijk zou zijn?
Wat denk je? Hoe voelt dat? En hoe doe je dat?

Karakteristieken van De Verteller:

Onbevooroordeeld, in contact met zichzelf, vrij van culturele conditionering, humoristisch, kan goed ontspannen.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 0

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

Nul is een uniek getal dat geheel zelfstandig bestaat. Het is deelbaar door niets en laat zich ook niet vermeerderen of verminderen. Geen van de andere getallen kan invloed op de nul uitoefenen. De nul blijft altijd zichzelf.

Troefkaart: Nulkaart

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De nulkaart van het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik spel voor persoonlijke ontwikkeling’ is De Verteller, de verpersoonlijking van het Ik of Hogere Zelf, en niet te verwarren met het Ego. In de Tarot wordt de nulkaart De Dwaas genoemd, wat in wezen het onbeschreven blad typeert, onaangedaan door leeftijd, geslacht of culturele achtergrond. De Dwaas is ook een persoon die zich niets van conventies en ongeschreven regels aantrekt.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »