U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

II. De Pausin: Wijsheid

Uitleg van deze kaart

“Bewustzijn is slechts het topje van de ijsberg het meeste van wat we weten zit in het onderbewustzijn.”

Net als alle andere troefkaarten van de Marseille Tarot, is De Pausin een karikaturale verbeelding van iets wat niet serieus genomen mocht worden in de tijd dat de Marseille Tarot openbaar werd. De katholieke kerk was wars van volgelingen die verantwoordelijkheid namen voor hun eigen daden. Dat was slecht voor het kerkenzakje en voor de macht die de kerk had over haar onderdanen in haar zelfopgelegde beslissingsbevoegdheid over hemel en aarde en goed en kwaad. De troefkaarten van de Tarot hadden nooit anders dan via de weg van ‘De Dwaas’, de nar die de mensen op een kolderieke manier de waarheid mocht vertellen, hun weg kunnen vinden in het Middeleeuwse Europa. Persoonlijke ontwikkeling was uit den boze en innerlijke wijsheid, waar De Pausin voor staat, kon alleen gespiegeld worden in iets wat in de ogen van de kerk onmogelijk kon bestaan: een paus van het vrouwelijk geslacht.

Alles wat we nodig hebben om het leven te leven, komt van binnenuit en zit al in ons vanaf de geboorte. Het zijn de gebeurtenissen in de loop van een leven waardoor we ons weer herinneren waar het ook alweer over ging.

Inzicht: Let op je Woorden

Woorden die spontaan in je opkomen, zijn herauten van het onderbewustzijn.

Karakteristieken van De Pausin

Sophia figuur. In haar schoot heeft zij het boek der wijsheid, het Innerlijk Weten.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 2

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 2 gaat over de dualiteit, de polariteit van een situatie maar ook samenwerking en verbinding. We leren vaak wat we wel willen door eerst inzicht te krijgen in het tegenovergestelde.

Troefkaart: Fysieke werkelijkheid

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De eerste laag van de Troefkaarten (kaarten I – VII) is de fysieke laag of ‘ondervindingsziel’. Deze laag weerspiegelt de fysieke voorwaarden op aarde waarbinnen de mens levenservaring opdoet.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »