Het lichaam is het voertuig van gedachtenkracht, gevoel en wilskracht.
Wanneer we minder lekker in ons vel zitten; hebben we minder prettige gedachten en gevoelens en stromen de energieën ook minder lekker door het lichaam.

In deze lichaamstaal van levenskracht blog, daarom vandaag de 5 minuten dagelijkse routine ontworpen door energy medicine pionier Donna Eden, die al zo’n 30 jaar de principes van werken met energetische geneeskunde in de wereld zet.

In dit overzicht worden de oefeningen uitgevoerd door een tweetal practitioners, Donna Eden zelf en Prune Harris.
Kijk, Vergelijk en Kies de uitvoering die het beste bij je past of wissel ze af.
Ook al ken je de routine door en door; het is heerlijk om het onder begeleiding te doen en to go with the flow :)

Wanneer  jij beter in je vel zit; kan je beter bijdragen aan een betere wereld ook.

De 5 minuten dagelijkse routine zorgt ervoor dat:.

 • De energie banen in je lichaam een extra impuls krijgen zodat je goed van start gaat na het wakker worden en je ‘systeem’ in rust is geweest.
  Wanneer je systeem lange tijd in rust is geweest; ook bijvoorbeeld wanneer je een paar uur achter de computer hebt gezeten of televisie hebt gekeken, geef je door het aankloppen van bepaalde punten van je energiebanen je lichaam weer een  ‘kickstart’  (duur: 1 minuut)
 • De energieën goed gekruist lopen.
  Energie stroomt van plus naar min; of het nu om elektriciteit, luchtdruk, communicerende vaten of wat dan ook gaat. In het menselijk lichaam vertaald zich dat in ‘kruislings’, energie stroomt van de linkerhelft naar de rechterhelft. Net zoals de linker hersenhelft het rechter deel van het lichaam aanstuurt; en de rechter hersenhelft het linkerdeel van het lichaam beheert, lopen ook de energieën die we dagelijks gebruiken gekruist over het lichaam.
  Door de soms letterlijk overweldigende hoeveelheid van informatie en verwachtingen die we per dag te verwerken krijgen, zetten de energieën zichzelf wel eens uit zelfbescherming ‘op slot’.
  In fysieke zin houd dat in, dat de energieën lateraal gaan lopen ofwel zichzelf ontkruisen. (de witte vlag hijsen)
  Een simpele ‘marcheer’-techniek zet ze weer terug in hun werkzame stand. (duur 30 seconden)
 • De energie-omloop in balans komt.
  De energiebanen in je lichaam voeden elkaar en ontlenen energie van elkaar. Door bijvoorbeeld stress kan het zo zijn dat ‘de stress meridiaan’ meer energie opeist dan de andere energiebanen en daardoor energie ontrekt aan andere delen van het lichaam.
  Door dit geven en nemen in balans te brengen zorg je ervoor dat elk orgaan in je lichaam de kans krijgt optimaal te functioneren
 • Je  beschermt wordt tegen het opnemen van negatieve energie of dat er door de beruchte ‘energie-vampires’, energie aan je onttrokken wordt.
  Dagelijks doen we veel meer indrukken op dan ons bewustzijn inventariseert. Sommigen van deze indrukken gaan toch niet ongemerkt voorbij in de zin dat ze iets bij ons achterlaten. Een negatieve opmerking van iemand, een minder fijn bericht, iets wat steeds maar terugkomt in je leven, waar je moe van wordt. Een simpele ritsoefening (duur: enkele seconden) zorgt ervoor dat negatieve energieën niet onder je huid kunnen kruipen.

De 5 minute Daily Energy Routine, uitgevoerd door Donna Eden

De Daily Energy Routine met extra’s door Prune Harris

 

Oplossen of verwerken kun je de dingen soms niet één, twee, drie.
Waar je wel voor kunt zorgen is dat je er beter mee overweg kan.

Gebaseerd op tientallen jaren ervaring heeft Donna Eden die oefeningen uit haar boek ‘Werken met energtische geneeskunde geselecteerd en in een 5 minuten dagelijkse routine verwerkt, die wanneer je ze dagelijks doet:

 • Je emotionele en fysiek weerstand ondersteunen en vergroten;
 • Je helpen met het temperen van degeneratieve processen
 • Ervoor zorgen dat je gedurende de dag beter in je vel zit.

En remember…; The trick is to EnjoY it; De kunst is om ervan te genieten

Ingrid Schippers