Voor hen die gevoelig zijn voor fluctuates in energie zal het geen nieuws zijn; het is behoorlijk druk in de etherische energie velden van het leven.  Er zijn grote veranderingen voelbaar. Het punt is dat de mensheid nooit geïnformeerd wordt over dit soort dingen. Evolutie stuurt geen memo-tje om iedereen te informeren wat er op het punt staat te veranderen. In plaats daarvan laat het dingen gebeuren die aardig wat opschudding veroorzaken; waar mensen van uit balans raken; die verdeeldheid veroorzaken; polarisatie tussen verschillende groepen; precies die dingen die we op dit moment in de wereld zien gebeuren.

5 van Gaven4 van Gaven
Bekeken vanuit de numerologie schuiven we van de 4 naar 5; van de balans naar verbetering of verslechtering, het kan altijd twee kanten uit.
Wat er uiteindelijk gebeurd dat hangt weer af van de keuzes die de mensheid maakt, ten gevolge van de veranderingen.
Wakker geschudt vanuit onze luie stoel, waarin we ons graag de gemakken van een goed leven laten aanleunen en niet in de gaten hebben dat er eigenlijk geen beweging meer in zit; de balans van het getal 4;  worden we opgeschrikt naar de 5, het getal van de kwintessens; de kern van waar het in het leven eigenlijk allemaal om draait.
Ze zijn niet altijd leuk die 5 ervaringen, maar o, zo noodzakelijk om de voortgang van de evolutie te waarborgen.

 

Inmiddels echter, laten de conservatieve leiders de dingen graag zoals ze zijn en verstevigen daarom hun greep om controle te kunnen houden; gebruik makend van nep nieuws dat in wereld wordt gezet als broodkruimels voor de duiven; zodat de mensheid wordt afgeleid van die dingen waar de leiders controle over willen houden.

Aan de andere kant van het spectrum, worden mensen juist wakker. Ze komen in opstand en beginnen te herkennen hoe ze worden gemanipuleerd en onder controle worden houden; hoe onevenwichtig de dingen verdeeld zijn in de wereld; hoe mensen onrecht wordt aangedaan.

Waar komt het toch allemaal vandaag, kan je je afvragen. Hoe is het mogelijk? Hoe zijn we in deze puinhoop terecht gekomen? Wie gaf het startschot voor dit bizarre spel?   Niemand kan daar eigenlijk een antwoord op geven. Er zijn krachten aan het werk waar we totaal geen controle over hebben.  Zo gaat dat altijd gedurende de evolutie. Niemand heeft ooit bewust gezegd: ‘Kom , het is tijd om het vuur uit te vinden zodat we weer een stap kunnen nemen in onze ontwikkeling'; en toch is het gebeurd. Hetzelfde geldt voor de uitvinding van de ploeg; wat een enorme verandering teweeg bracht in de landbouw ten tijde van de Middeleeuwen; en daarmee tegelijkertijd allerlei andere gebieden in het leven heeft beïnvloed.  Vervolgens vond een Schot de stoommachine uit; gevolgd door fossiele brandstoffen; elektriciteit en computers, en voor we het wisten, binnen een tijdbestek van 200 jaar zitten nu miljarden mensen op de sociale media elkaar via een beeldscherm aan te staren. Wie had nog maar 50 jaar geleden gedacht dat het zo zou gaan?

Want dat is het andere ‘weetje’ over evolutie; we hebben geen idee waar de huidige veranderingen ons gaan brengen. Gecombineerd met  het rollen van de spierballen van de mensen aan de macht, is dat best een intimiderende ervaring; waarbij de angst om materieel iets tekort te komen, tegelijkertijd een gebrek aan empathie sorteert, wat zich als een olievlek over de aarde verspreid.

XVIII. De MaanVolgens de mythes van de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking, is De Maan de voorraadkamer van veranderingen  die voor de mensheid in het vat zitten. Zo nu en dan stuurt het de Yang energieën van de hemel naar de Yin energie van moeder aarde, om op die manier het wereldse bewustzijn te voorzien van emotionele stormachtigheid en verandering van temperament en de mensheid voor te bereiden op de verandering die komen gaat.

Aan hen die daar de effecten van voelen op dit moment, is mijn advies ; blijf geaard. Doe je schoenen uit en maak een wandeling langs de kustlijn of voel anderszins de aarde onder je voeten. Kijk naar wat er om je heen gebeurd zonder daar een oordeel over te hebben; observeer het zonder er ‘iets’ van te vinden. Breng je gedachten tot rust; wees je bewust van je acties en re-acties; bewust van wat je zegt en wat je denkt.  Toets je gevoel over wat je waarneemt aan de realiteit en vertrouw vooral op je Eigen Wijsheid in plaats van de nieuwsberichten of reclames.

Met dat in gedachten; wens ik iedereen relatief rustige zomermaanden in deze laatste ‘Dutchbuzz blog’ van het seizoen en hoop jullie weer bij ‘volle bewustzijn’ terug te zien na het zomer recess.

Ingrid Schippers, 26-06-2018

Klik op ‘De Maan’ en de 4 en 5 van Gaven om meer te lezen over de betekenis van de kaarten. 

Hoe reflecteert deze betekenis in jouw leven?

Bovenstaande tekst is een vertaling van de wekelijkse blog die ik schrijf en inspreek voor het Engelstalige radio programma voor Internationals, Dutchbuzz, op Den Haag FM, elke dinsdag van 10 tot 11 uur en kan beluisterd worden in het Programme Archive van de Dutchbuzz podcasts, gedateerd 26 Juni 2018.