Zo nu en dan trek ik een kaart op mijn eigen website. Niet zozeer om mijzelf de toekomst te voorspellen, want dat is niet waar de Nan Yar Wie Ben Ik kaarten over gaan.
In plaats daarvan dienen ze als wig om de kennis wakker the schudden die ik diep in mijzelf bij me draag. Het is daar waar de hulpbronnen te vinden zijn die mijn toekomst vorm geven.

In dat opzicht lijkt het leven op een ijsberg. Negentig procent of meer, van wat we over onszelf weten, zit verstopt onder water, in de diepten van datgene waar we mee geboren zijn, onze talenten, gaven, het innerlijk weten, in feite dat wat ons menselijk maakt.

De vijf tot 10 procent die boven het water uitsteekt, is datgene wat we oogsten in het dagelijks leven door middel van de buitenwereld, de waarden en normen die we meekrijgen van onze ouders, de kennis die we aangereikt krijgen op school, de culturele consensus die wordt aangeleerd.

Het is letterlijk het topje van de ijsberg waar we overwegend mee werken tijdens het leven op moeder aarde. Dit, terwijl het antwoord op vele vragen eigenlijk te vinden is in de diepgang van het onderbewustzijn, in plaats van in de buitenwereld.

Hoewel het absoluut waar is dat we in de buitenwereld door de ervaringen gaan die het levenspad vorm geven,en daarmee mee, al doende, meer ontdekken over wie we zijn en waartoe we in staat zijn, is het innerlijk weten waarmee we geboren zijn verantwoordelijk voor de keuzes die we maken op dat pad wat we bewandelen in het dagelijks leven.
Wanneer we deze schatkist van innerlijk weten onbenut laten, verschillen we eigenlijk niet zoveel van de neanderthalers die eens de aarde bewandelden.

In de loop van tijd, lees: evolutie, hebben we kennis opgedaan die ons in staat heeft gesteld te ontwikkelen tot de denkende mens van vandaag de dag; bewust van het feit dat we een leven te leven hebben met soms een roeping om te volgen.

De valkuil van deze ontwikkeling echter is dat we steeds meer ‘in ons hoofd’ zijn gaan zitten en daardoor al die kostelijke innerljke wijsheid die diep binnenin ons verborgen zit, vaak over het hoofd zien.
In plaats daarvan brengen we onze tijd door met de 10% dagelijks leven, reagerend op agenda’s, de dictatuur van de klok, de rekeningen die betaald moeten worden, de logistiek van een gezinsleven, het onderhouden (of ophouden) van een sociaal leven.

De missing link is volgens mij het moment waarop we ons realiseren dat die dagelijkse beslommeringen slechts 10% vertegenwoordigen van wat te bieden hebben.
De missing link is het moment waarop we gaan zitten met onszelf, onze ogen sluiten en de tijd en ruimte creëeren om onze diepere talenten en gaven naar boven te halen, zodat ze ons in de buitenwereld kunnen ondersteunen en we er letterlijk een voller leven mee kunnen leiden.

Dit is soms een pittige noot om te kraken omdat velen onder ons eigenlijk met argwaan kijken naar het deel van de ijsberg dat onder water zit. We weten niet echt waar het over gaat, welke kant het uit kan gaan, waar het naar toe leidt, wat het ons brengen zal.
Dit, terwijl het onverbrekelijk verbonden is met wie we zijn, een deel wat we vaak onderdrukken omdat we bang zijn voor wat we zouden kunnen tegenkomen.

Ik denk echter dat wat we tegen zullen komen, de missing link is;
het pad naar de werkelijke betekenis van het leven; niet de hypotheek, niet de sociale media, niet de kleren die we dragen en ook niet de auto waarin we rijden of hoe superdun we zijn, maar datgene waar het werkelijk om gaat en wie we werkelijk zijn.

Over dit en andere onderwerpen die de Nan Yar Kaarten naar boven kunnen halen, worden vanaf September 2015 samenkomsten georganiseerd op o.a. locatie Scheveningen/Hellingweg.

Om automatisch op de hoogte gehouden te worden van publicaties van nieuwe data en locaties en de laatste blogs over de Nan Yar – Wie Ben Ik kaarten, kan je je aanmelden via het contact formulier op de website.
Je e-mail adres zal uitsluitend gebruikt worden voor bovengenoemde informatie.