Heb je een fijne kerst gehad?
Na het voldoen aan alle hooggespannen verwachtingen (moeders!?) waar het organiseren van kerstmis mee samen gaat, is het tijd voor wat Zelf-Verwennerij.
Hier zijn wat ideetjes:

Een belangrijk begin op Zelf-Verwen dagen is het schoonmaken van je omgeving.
Net zoals van een vies bord eten onhygiënisch is, voelt relaxen in een gereinigde omgeving ook beter.
Hoewel je zou kunnen denken dat schoonmaken een karweitje is, kan je het ook zien als een massage voor je energie. Bewegen zet ook je energieën in beweging en zorgt ervoor dat je daarna lekkerder ontspant.
(Net zoals je ook tevreden over jezelf kan uitrusten na een rondje sport)

Vervolgens is er een ruime keuze aan mogelijkheden, zoals:

  • 1: Een met voetbad, geurig gemaakt met lekkere olie, terwijl je naar een opgenomen televisie programma kijkt dat je nog wilde zien.
  • 2: Een gezichtsmasker. Ik ‘was’ mijn gezicht altijd met een stukje ananas en masseer daar een laagje honing over heen; heel goed voor een strak glanzend huidje.
  • 3: Een stevige wandeling door de natuur, in sportkleding, zodat je even goed kan transpireren, afgetopt met een warm bad of een warme douche.
  • 4: Mediteren, ja, ja, dat is vaker een uitdaging dan zelf-verwennerij, maar geloof me, het is iets wat je gewoon moet doen. Je geeft jezelf een kadotje voor het leven, wanneer je het aan je dagelijkse routine toevoegt.
  • 5: Tussendoor Energie Oefeningen, kleine simpele dingetjes die je kan doen om je energieën te verwennen, zoals het vasthouden van de ontstress-punten op je voorhoofd. Plaats de duimen op je slapen en de vingers onder de haarlijn daar waar bij de meeste mensen kuiltjes zitten en hou dat vast terwijl je aan iets denkt wat je stress bezorgt (heeft). Op deze manier worden de scherpe kantjes ervan afgenomen. (dit is ook heerlijk wanneer iemand anders de punten vasthoudt en jij gewoon lekker achterover leunt)
  • 6. Bewust en diep ademen, zo nu en dan gewoon erop letten dat je goed ademt. (en als je alleen bent of je niet geneert om je tong uit te steken, doe je dat zo nu en dan terwijl je met een ‘gggg’ geluid in je keel uitademt. Dit reinigt de longen en de tong.
  • 7. Drink heel veel water, gemarineerd met wat vers citroensap of muntblaadjes of verse salie, op zijn minst anderhalve liter, in een feestelijk uitziende karaf die (ter herinnering) in het zicht staat

Het belangrijkste ingredient van alles is wellicht wel dat je goed voelt over het feit dat je dit voor jezelf doet;
en het Nee-woord is alleen van toepassing op anderen…capiche?

En als het allemaal niet lukt op één dag, kies dan op zijn minst één van de 7 rituelen.

Heb een heerlijke dag!

Ingrid

De Kunst is om ervan te Genieten.