Op zaterdag 9 september  wordt in de lommerrijke heemtuin van Pluk Den Haag het Bewust Ervaren festival gehouden, een initiatief van professionals aangesloten bij Bewust Den Haag, die zich inzetten voor duurzaamheid en welzijn.

Met een  aantal collega energetisch therapeuten  en counselors is energycounseling.nl er ook, met een kleurrijke kraam, waar informatie wordt gegeven over verschillende vormen van  Energetische therapie, Retraites, Persoonlijke Groei en Counseling en Lichaamstaal van Levenskracht clinics waarin informatie wordt uitgewisseld over oefeningen en technieken die je zelf in allerlei situaties en momenten toepast voor je  dagelijkse balans.
Én je kan een kaartje trekken en meedoen met een clinic over de Nan Yar – Wie Ben Ik methode waarmee je, als geen ander, je eigen coach en counselor bent.

Op gezette tijden , vinden op een  daartoe aangewezen veldje in de heemtuin korte Lichaamstaal van levenskracht groepssessies plaats, waarin informatie gedeeld wordt over energetische routines die je door de dag heen in bepaalde situaties zelf kan doen om zowel fysiek als mentaal vanuit je kracht de ervaringen en ontmoetingen van het dagelijks leven tegemoet te treden.

Je bent van harte uitgenodigd mee te doen met de energetische sessies of in één-op-één met één ontmoeting met één van onze therapeuten uit te wisselen wat voor jouw specifieke situatie van toepassing is.

Open clinics Lichaamstaal van Levenskracht.

  • In de heemtuinen van Pluk worden op gezette tijden (aangekondigd bij onze kraam)  Lichaamstaal van Levenskracht energetische clinics gegeven in groepjes van max 12 deelnemers.
  • Alvast inschrijven doe je door een mailtje te sturen via het contactformulier, met je naam, leeftijd en eventualiteiten waarmee rekening gehouden dient te worden.
  • Inschrijven op de dag zelf, 9 September, kan bij onze energycounseling.nl kraam.

Wil je met één van onze therapeuten een 1 op 1 uitwisseling over een specifieke vraag?

  • Ook hiervoor kan je alvast gebruik maken van  het contactformulier, met je naam, leeftijd en korte omschrijving van je vraag om een afspraak te maken.

Merel de Waard,  (Energetische Therapie, Retraites Trauma, Psychose en Spiritualiteit, Academie energetische geneeskunde) Monique Luijken (Energetische Therapie en Transpersoonlijke Counseling) Monique van der Tang (Voetreflexologie – Monique neemt haar behandelstoel mee – en Shiatsu, Marc Altena (geestelijk begeleider i.o)  en ondergetekende  Ingrid Schippers ( Nan Yar Wie Ben Ik en Lichaamstaal van Levenskracht) wisselen graag met je uit over de kunst van het genieten en ervaren in verbinding met jezelf en de ander.

Voor meer informatie  over het festival ga je naar: Bewust Den Haag bij Pluk

Voor meer informatie over het hoe en waarom van energetische technieken, lees je nog even door…

Het mooie van energetische zelfhulptechnieken, is dat je lichaam ze al kent en dat ze elk moment van de dag toepasbaar zijn.

Lekker in je vel met simpele energetische technieken 

In onze huidige samenleving ontvangen we de hele dag allerlei informatie.  Dat heeft een uitwerking op het zenuwstelsel, waar al sinds het prille begin van de mensheidsontwikkeling, in het zogenaamde ‘reptielen brein’, de ‘vecht, vlucht of bevries’ reactie huist.

In de Jagers en Verzamelaarstijd, zo’n 5000 jaar en langer geleden, diende dit systeem heel adequaat als overlevingsmechanisme.
Die momenten waren echter relatief van korte duur. Na de jacht of ander stressmoment; kwam er altijd wel weer een moment waarop er uitgerust kon worden; de ervaringen in verhalen werden uitgewisseld en de energiereserves weer werden opgebouwd.

Zelfs tot zo’n 200 jaar geleden, was er minder ruis op de lijn; kreeg de gemiddelde levensreiziger alleen de lokale uitdagingen te verwerken. Nog geen 50 jaar geleden waren er nog geen mobiele telefoons en moesten de mensen die de hele dag achter een computer zitten nog geboren worden.

Inmiddels is het continue bereikbaar en beschikbaar zijn, het bijhouden van voordeligste aanbiedingen en het volgen van de laatste trends en (internationale) nieuws, zo normaal geworden, dat het menselijk zenuwstelsel ongemerkt 24 uur per dag ‘aan’ staat; temeer daar het door regeringen, reclame makers en trendsetters bewust zo wordt aangestuurd ter ondersteuning van een toch al oververhitte economie.

In de energetische individuele behandelingen en groepssessies worden simpele energetische technieken toegepast en doorgegeven, waarmee je op milde wijze de knop van stress naar herstel zet.

Denk hierbij aan:

  • Therapeutische aanraking en overdracht van energie.
  • ‘Aarden, Adem, Aanwezigheid’, een beknopte maar efficiënte methode om tot jezelf te komen
  • ‘Kloppen en Volgen’ Eenvoudige energetische technieken waarmee je de lichaamseigen Yin en Yang energieën in beweging zet en versterkt
  •  Nuttige informatie over de herstel-functie van het zenuwstelsel en hoe je deze zelf  op je pad kan uitnodigen.

Bronnen:

De Lichaamstaal van Levenskracht
Werken met energetische geneeskunde, Donna Eden en David Feinstein, ISBN9789401300162
De nervus vagus als bron van herstel, Stanley Rosenberg, ISBN 9789463160667
Overprikkeld brein, Charlotte Labee, ISBN 9789043924887

Academie voor geesteswetenschappen,
Academie energetische geneeskunde