Ben jij diegeen dit keer naar de retraite van  “lied van de merel’ rijdt? In Klijndijk, Drenthe dit keer.  5 dagen even eruit, maar juist dichter bij jezelf; met alle ruimte, begeleiding en uitwisselingen die daar bij horen.
Soms gaan die dingen zo. Dan valt er ergens een last minute plekje open bij een retraite en komt de melding daarvan ‘bij toeval’ bij jou terecht. Dat klik je in eerste instantie weg omdat ‘je nog zoveel moet’ en ‘geen tijd hebt’.

Dan ga je s’avonds naar bed, wordt het wat stiller in die bovenkamer, en grijpt de herinnering aan die lege retraite plek intuïtief de kans om weer bij je boven te komen; je  ziel die aan de bel trekt en zegt: “Doe dat nou! Is goed voor je!; gevolgd door de realisatie dat wanneer je nog eens goed in je agenda kijkt, daar eigenlijk best wat meer ruimte voor jezelf tussen gepland mag worden.

Vervolgens  vind je jezelf de volgende ochtend achter je computertje terug mailend met de Merel de Waard om de dag daarop om half 8 s’ochtends in de auto te stappen en Den Haag uit te rijden met zo’n  voorgevoel dat je op de goede weg zit.

Dat alles overkwam me vorig jaar, ‘bij toeval’.

Ik ben er ook weer dit jaar en geef in  ‘lichaamstaal van levenskracht’  sessies, tips en weetjes door; handigheidjes die ik weer geleerd heb van Donna Eden, Prune Harris, Stanley Rosenberg, Stephen Porges en zijn polyvagaal theorie en de Meridiaanyoga van Maartje van Hooft; rekken, strekken, ademen, bewegen en zo nu en dan gewoon liggen en niets doen…

Klik hier voor meer  info over de ‘Lied van de merel’ retraite.  

met liefde

Ingrid

En niet vergeten: De kunst is om ervan te genieten.