Het mooie van energetische zelfhulptechnieken, is dat je lichaam ze al kent en dat ze elk moment van de dag toepasbaar zijn.

 

Lekker in je vel met simpele energetische technieken 

In onze huidige samenleving ontvangen we de hele dag allerlei informatie.  Dat heeft een uitwerking op het zenuwstelsel, waar al sinds het prille begin van de mensheidsontwikkeling, in het zogenaamde ‘reptielen brein’, de ‘vecht, vlucht of bevries’ reactie huist.

In de Jagers en Verzamelaarstijd, zo’n 5000 jaar en langer geleden, diende dit systeem heel adequaat als overlevingsmechanisme.
Die momenten waren echter relatief van korte duur. Na de jacht of ander stressmoment; kwam er altijd wel weer een moment waarop er uitgerust kon worden; de ervaringen in verhalen werden uitgewisseld en de energiereserves weer werden opgebouwd.

Zelfs tot zo’n 200 jaar geleden, was er minder ruis op de lijn; kreeg de gemiddelde levensreiziger alleen de lokale uitdagingen te verwerken. Nog geen 50 jaar geleden waren er nog geen mobiele telefoons en moesten de mensen die de hele dag achter een computer zitten nog geboren worden.

Inmiddels is het continue bereikbaar en beschikbaar zijn, het bijhouden van voordeligste aanbiedingen en het volgen van de laatste trends en (internationale) nieuws, zo normaal geworden, dat het menselijk zenuwstelsel ongemerkt 24 uur per dag ‘aan’ staat; temeer daar het door regeringen, reclame makers en trendsetters bewust zo wordt aangestuurd ter ondersteuning van een toch al oververhitte economie.

Terug naar de herstel stand

Gelukkig heeft het zenuwstelsel ook een ‘herstel’ stand!

In de ‘Vlucht, Vecht of Herstel’ presentaties worden simpele energetische technieken doorgegeven, waarmee je op milde wijze de knop van stress naar herstel zet.

Denk hierbij aan:

  • ‘Aarden, Adem, Aanwezigheid’, een beknopte maar efficiënte methode om tot jezelf te komen
  • ‘Kloppen en Volgen’ Eenvoudige energetische technieken waarmee je de lichaamseigen Yin en Yang energieën in beweging zet en versterkt
  •  Nuttige informatie over de herstel-functie van het zenuwstelsel en hoe je deze zelf  op je pad kan uitnodigen.

Bronnen:

De Lichaamstaal van Levenskracht
Werken met energetische geneeskunde, Donna Eden en David Feinstein, ISBN9789401300162
De nervus vagus als bron van herstel, Stanley Rosenberg, ISBN 9789463160667
Overprikkeld brein, Charlotte Labee, ISBN 9789043924887