De Ziel is de knapzak over de schouder van De Verteller,
met daarin alles wat De Verteller voor persoonlijke groei nodig heeft.

 

10 tips om lekker(der) in je vel te zitten

  1. Neem de tijd om je uit te rekken wanneer je wakker wordt en geef wat aandacht aan je lichaam dat weer de hele dag met ingaat. Schud je ledematen los; maak je stem los, zing een liedje of neurie wat. Doe wat simpele ochtendoefeningen; maak een ochtendwandeling.Een simpel dansje op een ritmisch deuntje is ook al genoeg om je energie in gang te zetten.
  2. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Het geeft  je  energie, maar waakt er ook voor dat een ander geen energie van je afneemt en je je eigen richting in het leven aanhoudt.
  3. Heb geen spijt van beslissingen die je vroeger hebt genomen. Dat was toen; dit is Nu. (Of zoals ik ooit ergens las: ‘Geen heilige zonder verleden; geen zondaar zondaar zonder toekomst.’)
  4. Heb geduld met het leven en weet dat het geheim van je succes in je eigen levenshouding zit.
  5. Stel je grenzen. Niets is uitputtender dan te moeten voldoen aan valse verwachtingen.
  6. Neem de tijd om een paar keer per dag aan jezelf te vragen hoe het met je gaat. (een prachtige manier om dit te doen is door even naar je adem te kijken; die heeft altijd wel iets te vertellen)
  7. Hoor wat je zegt en let op je woordkeus. Luisteren naar jezelf levert verassende inzichten op.  Elk woord wat je uitspreekt heeft een eigen energie en intentie.
  8. Koop kwaliteit en alleen dat wat je nodig hebt. Stel je zelf de vraag of je iets wat in de ‘aanbieding’ is normaal gesproken ook gekocht zou hebben.
  9. Weet, dat elke gedachte, elk gevoel en elke stap die je neemt, energie genereert die uiteindelijk de uitkomst van elke gebeurtenis bepaald, máááár,
  10. Hecht geen waarde aan uitkomst; laat je aandacht bij het Nu.XIV. De Gematigdheid

 

De kaart vanuit de Nan Yar Wie Ben Ik interpretatie die hier heel goed bij past bij de 10 tips om lekker(der) in vel te zitten is ‘De Gematigdheid'; de laatste kaart van de tweede rij troefkaarten (Archetypen), de 7 kaarten van De Reis van de Ziel.

De Ziel van de mens heeft een aantal bijzonder handige eigenschappen. De Ziel reist wel mee tijdens de reis op aarde; maar heeft geen besef van aardse gretigheid, afhankelijkheid aan materie; de drang om dingen zo goedkoop mogelijk te willen kopen; of te laten zien in wat voor auto het rijdt of wat voor horloge of kleding het draagt. Het is de Ziel van de mens puur en alleen te doen om de ervaringen die de mens waarin het meereist opdoet op aarde. De Ziel kent ook geen leugens; is ten alle tijden eerlijk en eigenlijk alleen maar nieuwsgierig om te zien wat de mens teruggeeft aan de aarde en alle energiën die daarbij horen. De Ziel observeert wie de mens is en wat de mens met het leven doet; en wanneer het Zielsgelukkig is, pikt het daar een graantje van mee.

Een paar trefwoorden voor de Ziel zijn ‘geven en nemen'; eerlijkheid, ruimhartigheid; eigenheid, authenticiteit.