U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XX. Het Oordeel: Hemels

Uitleg van deze kaart

“Verantwoordelijkheid leg je niet af, dat neem je.”

Uiteindelijk zijn we zelf volledig verantwoordelijk voor hoe het leven zich ontwikkelt en niets daarin is eindig. Het is dus nooit te laat om iets anders aan te pakken.

Alles vindt een nieuwe bestemming. Zoals een boom nieuwe loten zaait en afstamt van voorouder-bomen, biedt elk project, elke cyclus, elk leven een belofte voor het volgende en komt voort uit het voorafgaande.
We zijn allemaal verantwoordelijk voor wat we achterlaten, net zoals we allemaal betrokken zijn bij het volgende dat gebeurt.

Gave: Vrijheid van keus

Alles is met elkaar verbonden, van het kleinste deeltje tot de grootste ster en elke aktie, van het kleinste gebaar tot de grootste overwinning, draagt bij aan het eindresultaat. Het is aan jou wat je daarmee doet.

Karakteristieken van Het Oordeel

Voltooiing, maar ook kringloop. Afronding, maar ook een nieuw begin.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 20

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

Met alleen de twee als krachthoudend getal blijft in de twintig de dualiteit bestaan en zijn we met de nul weer terug bij de verteller, die alleen zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor wat zich op het levenspad afspeelt. Tegelijkertijd is wat de verteller voor zichzelf beslist van absoluut belang voor het grotere geheel.

Troefkaart: Vergeestelijking

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De derde laag van de Troefkaarten (kaarten XV-XXI) betreft de vergeestelijking. Daar waar wat je bezit of wat men over je zegt ondergeschikt is aan wie je werkelijk bent.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »