U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XXI. De Wereld: Het Al

Uitleg van deze kaart

“Hoe je Hemel eruit ziet wordt bepaald door hoe je Wereld eruit ziet.”

‘De Wereld’ omvat alle facetten van leven, sterven en wat daarvoor is en wat er daarna komt. Alle archetypen, ervaringen en cycli van het leven zijn één geheel in het Al en in het Al is alles en iedereen met elkaar verbonden. De Wereld is de plek waar door alle mensen op eigen wijze door lichaam, ziel en geest een bijdrage wordt geleverd aan al het leven. Het is Hemel zowel als Aarde, Yang(mannelijk) zowel als Yin (vrouwelijk), het is het Al.

Het is de mens zelf die verantwoordelijk is om zin aan het leven te geven. De plek om dat te doen is de wereld, die elk mens bij geboorte geschonken krijgt en waar elk mens met een uniek set aan Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, binnen een eigen kader de kans krijgt (kost niks) een eigen leven te creëeren .

Elke gedachte, elk gevoel, elke actie voegt iets toe aan het geheel; en als wat een mens op aarde doet, laat een afdruk af in het geheel.  Het is dit curriculum, wat je doet met je leven, dat uiteindelijk bepaalt wie je bent.

Gave: Onvoorwaardelijke Liefde

Na zijn E=mc2 zocht Einstein de rest van zijn leven naar een formule die alle bestaande fenomenen zou kunnen verklaren. Hij noemde die De Theorie van Alles. Waar hij naar zocht, was wat we kennen als Onvoorwaardelijke Liefde.

Karakteristieken van De Wereld:

Het Alomvattende. Het Geheel.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 21

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De twee in het getal éénentwintig is het getal van de dualiteit, van Yin en Yang, Goed en Kwaad, Licht en Donker. Hiermee bereikt men de 1, het potentieel van alles. Tezamen vormt 21 de 3, het getal van de creatie.

Troefkaart: Vergeestelijking

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De derde laag van de Troefkaarten (kaarten XV-XXI) betreft de vergeestelijking. Daar waar wat je bezit of wat men over je zegt ondergeschikt is aan wie je werkelijk bent.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »