U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

XII. De Gehangene: Beproeving

Uitleg van deze kaart

“Om te groeien ga je eerst de diepte in.”

Vele mythen en legenden en tegenwoordig zelfs computerspelletjes gaan erover: de Queeste, de overwinning op onszelf. Om gelouterd te worden en de dingen van een andere invalshoek te leren bekijken, gaan we door beproevingen heen. Slechts wanneer we deze ervaringen doorleefd hebben kunnen we ons erin vinden. Zonder die ervaring vindt er geen Ik- ontwikkeling plaats.

Het zijn emotionele beproevingen die ons de dingen vanuit een andere invalshoek laten zien. Zonder hen zou het vuur, het wiel, de ploeg of de computer niet uitgevonden zijn. De manier om ervan te leren is het te ondergaan.

Hulpbron: Helende Tranen

Een goede huilbui is nooit weg. Het reinigt het lichaam van schadelijke stoffen en haalt de druk van de stressketel.

Karakteristieken van De Gehangene

Beproevingen, levensdans, queeste, zelfoverwinning.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Getal: 12

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

Twaalf, opgeteld tot het getal drie, staat voor creativiteit. Als afzonderlijke getallen staat de één voor het potentieel en twee voor de dualiteit. In dit geval: om te groeien gaat men eerst diep.

Troefkaart: Zielsontwikkeling

De troefkaarten, of archetypen, zijn genummerd I tot en met XXI en verdeeld over drie lagen van elk 7 kaarten:

1. de Fysieke Werkelijkheid (kaarten I-VII)
2. de Zielsontwikkeling (kaarten VIII-XIV)
3. de Vergeestelijking (kaarten XV-XXI)

De Verteller is de unieke nulkaart, die als ‘onwetende’ zonder vooringenomen overtuigingen door de overige 21 troefkaarten wandelt en daar eigen ervaring mee opdoet.

De tweede laag van de Troefkaarten (kaarten VIII-XIV) betreft de zielsontwikkeling of gemoedsziel. Deze reflecteert de reis die de ziel maakt gedurende het aardse bestaan.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »