U gebruikt Internet Explorer 6 or 7. Gebruik a.u.b. een moderne browser zoals Chrome of Firefox of upgrade uw versie van Internet Explorer om deze website te bekijken [x]

4 van Inzichten: Balans

Ziekte en je ongelukkig voelen, zijn manieren van lichaam en geest om aan te geven dat het anders moet. Het gaat daarbij meer om het versterken van je voornemen om je beter te voelen dan het bevechten van de oorzaak.

Uitleg van deze kaart

De 4 van Inzichten beschrijft het feit dat er balans is maar ook het besef dat er nog meer te ontdekken en balanceren is. Echte balans is altijd in beweging. Wanneer alles hetzelfde blijft treedt er verstarring op.

Afzonderlijke eigenschappen van deze kaart

Kleur: Inzichten

Het 'Nan Yar - Wie Ben Ik' spel voor persoonlijke ontwikkeling kent 4 kleuren ofwel groepen van elk 14 kaarten. In het gewone kaartspel en het Tarotspel kennen we deze kleuren ook. De kleuren staan voor de Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpmiddelen die elk mens in zijn leven heeft. Daarnaast heeft het spel 21 Troefkaarten of Archetypen, die ook elk een Uitdaging, Inzicht, Gave of Hulpmiddel hebben.

De Inzichten zijn aha-erlebnissen, aangestuurd door ons innerlijk weten. Ze overstijgen datgene wat ons is bijgebracht door de cultuur waarin we geboren zijn of de conditionering die we door opvoeding of ervaringen hebben opgedaan. In de Tarot corresponderen ze met de zaailingen. Het zijn de kiemen van kennis die we altijd bij ons dragen en die tot ontwikkeling komen.
Element: Lucht.
Karakteristiek: Intuïtie, ingewijdenkennis.

Getal: 4

Elk getal heeft een eigen energie, en daarmee een eigen betekenis en rol bij het interpreten van de kaart in combinatie met de kleur of het archetype.

De 4 is het getal van balans, ook wel ‘comfort zone’ genoemd, datgene waar men zich prettig bij voelt. Er is echter meer om te onderzoeken. Daarvoor ga je ‘out of the box’ naar 5. De 4 is Balans, besluitvaardig, actief, conformerend.

Nan Yar Wie ben ik - Kaartspel voor persoonlijke ontwikkelingZelf aan de slag?

Koop het Nan Yar spel en/of boekje met uitleg

Wil je zelf met het spel aan de slag, dan kun je het Nan Yar kaartspel op deze website aanschaffen. Het boekje met uitleg en interpretatie is ook los te koop als een downloadbare pdf of e-book.

Koop het Nan Yar spel en/of boekje »

Boek een persoonlijke Nan Yar kaartlegging

Nan Yar Levenscounseling individuele kaartlegging door Ingrid SchippersLaat mij je in een persoonlijke Nan Yar Levenscounseling kaartlegging meenemen middels je eigen ‘verteller’ in het ‘Nan Yar – Wie Ben Ik’ persoonlijk ontwikkelingsspel.

Kijk naar je vraagstelling door het oog van de Archetypen, Uitdagingen, Inzichten, Gaven en Hulpbronnen, die door de kaarten aan je worden voorgesteld.

Laat het oude los en maak ruimte voor het nieuwe. Ontdekken wie je bent en wat je kan, legt de wereld aan je voeten.

Boek een Nan Yar kaartlegging »

Doe mee met een Nan Yar groepstraining

In een ééndaagse Nan Yar groepstraining leer je werken met het Nan Yar kaartspel voor persoonlijke ontwikkeling, en met je innerlijke gids. Je wordt hiermee je eigen levenscoach.

Doe mee met een Nan Yar groepstraining »