Een interview met James van Praagh in de ‘energies of love’ serie van Donna Eden en David Feinstein, (terug te vinden in de Facebook energy couseling groep) herinnerde me er weer aan vandaag:

Onze beste heelmeesters zijn vaak de moeilijkste.

Of zoals Hermann Hesse het ooit omschreef in één van zijn aforismen:

Achteraf bezien zijn de moeilijke tijden me altijd beter bekomen dan de zogenaamd makkelijke; Men moet aan de wortels trekken en niet aan de takken schudden

Het zijn vaak de mensen die het dichtst bij ons staan, liefdesrelaties, huwelijkspartners, familie, kinderen, jarenlange vriendschappen, die ons, wanneer het fout gaat, de meest leerzame lessen meegeven.

Met name in onze Westerse, materie-gerichte maatschappij is dat een concept wat voor velen een moeizaam traject is. We zien dingen graag door de roze bril en meten ons aan wat de commerciele economie ons voorspiegelt als ‘perfect’, terwijl het eigenlijk gaat om de levenservaring, die we opdoen en veel minder om hoe we ons afspiegelen ten opzichte van het ideaalbeeld.

Wanneer we dat wat tegen zit, kunnen zien als iets om wijzer van te worden, wordt de pijn ervan al een heel stuk minder.

Een kleine overdenking voor tussen door….