Niets is Toeval en Alles heeft een Doel

Het is mijn persoonlijk overtuiging; dat niets in het leven ‘toeval’ is.
Zoals in de natuur elk appeltje dat van de boom valt een eigen functie vervuld; of het nu is om de volgende appelboom te worden of als voeding te dienen voor de aarde waarin de bomen groeien;
Zo heeft ook elke ontmoeting in een mensenleven een betekenis; van de fietser die scheldend roept dat je beter op moet letten in het verkeer tot de filosoof die in een onverwacht gesprek een stukje inzicht geeft waarvan je niet wist dat je er naar op zoek was.

In deze rubriek ‘Van Harte Aanbevolen’ deel ik ontmoetingen met bijzondere mensen die me een stapje verder hebben gebracht op het pad van persoonlijke groei.
Eén van de inzichten die ik op dat bochtige pad van pieken en dalen ben tegengekomen is dat ik me eigenlijk alleen hoef open te stellen voor waar mijn hart naar uit gaat..; dan volgt de rest vanzelf :)

cover werken met energetische

18/04/2017: Energetische behandeling van Jorine Janssen

Het ‘gewoon bijzondere mens’ dat ik vandaag van harte wil aanbevelen is Jorine Janssen.

Jorine heb ik een aantal jaar geleden leren kennen via de ‘Energy Medicine Nederland’ groep, waar zij veelvuldig bijdraagt in de Facebook posts,

Vorige week kwamen Jorine en ik tot een één-op-één uitwisseling waarbij Jorine mij een behandeling gaf met energetische technieken van o.a. Donna Eden, waardoor ik weer wat lichter verder kon.
‘In ruil’ heb ik voor Jorine een Nan Yar – Wie Ben Ik kaartlegging gedaan.

Een goede behandelaar, of het nu een client betreft of zoals in dit geval op basis van uitwisseling als collega’s onder elkaar; kenmerkt zich door een aantal basis facetten; die ik voor 100% terugvind bij Jorine.

  • Je doet wat je doet ten bate van degene die je behandeld en daarmee ten bate van het grotere geheel en bent je bewust van het feit dat het daarmee ook ten bate van jezelf is.
  • Je ruilmiddelen zijn compassie, empathie en het vermogen naar een ander te luisteren, zonder daarbij  je eigen grenzen uit het oog te verliezen. Je geeft je vaardigheden dus niet weg ten koste van jezelf maar ten bate van alle betrokkenen en laat de ander niet over jouw grenzen gaan waardoor je zelf ook in je kracht blijft staan.
  • Je handelt vanuit een weten dat je bezig bent in een gebied wat ook buiten de materiële werkelijkheid ook bestaat.
  • Je gaat er vanuit dat een behandeling een proces is waar zowel de behandelde als de behandelaar iets van leert en energie van krijgt.

Toen ik aan Jorine vroeg of ik mijn ‘van Harte Aanbevolen’ column aan haar mocht wijden, omdat haar energetische behandeling zo goed bij me was gevallen, schreef ze:

…… it was not my doing, het was the flow van de uitwisseling, it was the flow op het moment.
En the flow van de herkenning, denk ik ook.
En ja, de dingen die jij beschrijft vind ik heel waar en belangrijk. Over hoe te behandelen. Maar alleen in de flow is/voelt zoiets 100 procent. Ik ben ook maar een gewoon mens, waarbij de ene keer de behandeling helemaal in de flow zit en andere keer weer niet.
Geen valse bescheidenheid; inderdaad zoals het is. En ik ben er dankbaar voor dat ‘de flow’ er bij onze uitwisseling was.
En ik hield er een nieuwe profielfoto aan over voor Facebook :)
DSC_0147
Ingrid Schippers,
24-04-2017